Zelena doba se je definitivno začela

Svetovno gospodarstvo je vstopilo v fazo, ko bodo zelene naložbe postale fenomen. Med najpomembnejšimi svetovnimi akterji ne bi našli skoraj nikogar, ki se ne bi zavedal pomena okolju prijaznega poslovanja. Nacionalne vlade v svoje programe bolj ali manj vključujejo podporo okolju prijaznemu poslovanju.

Podkrepljanje pomena okolja vse bolj postaja del poslovanja, ne le v okviru družbene odgovornosti, temveč tudi zaradi konkurenčnosti. Podjetja iz različnih sektorjev nacionalnega gospodarstva se zavedajo, da delovanje v skladu z okoljem ni v nasprotju z gospodarsko blaginjo. Z drugimi besedami, teza, da tisto, kar je ekološko, ni ekonomsko, ne drži več in da gresta obe področji z roko v roki.

Ta tako imenovana načela ESG, tj. okoljskega, družbenega in korporativnega upravljanja, prodirajo na vsa področja. Z drugimi besedami, gre za uporabo načela ekološkega in socialnega upravljanja družbe. V praksi to pomeni, da se finančna in ekonomska merila za ocenjevanje naložb, razvoja ali širitve določenega podjetja razširijo na merila za ocenjevanje vpliva na okolje, družbeno odgovornost, vključenost ali spoštovanje družbenih vrednot. Danes so velike banke ali investicijski ali pokojninski skladi pomembnejši nosilci teh sprememb kot vlade in mednarodne organizacije.

TOP 10 "zelenih naložb"

V analizi TOP 10 "zelenih naložb", ki jo je pripravila naša investicijska družba Wonderinterest Trading Ltd., smo se osredotočili na to, da je v Sloveniji največje število "zelenih naložb", ki jih je v preteklosti izvajalo podjetje Wonderinterest Trading Ltd., v primerjavi z drugimi državami članicami EU, smo se zato osredotočili na podjetja, za katera menimo, da so pionirska na trgu, hkrati pa se v osnovi držijo načel ESG in trajnostnega razvoja.

Studija zelenih naložb

This text constitutes marketing communication. It is not any form of investment advice or investment research or an offer for any transactions in financial instrument. Its content does not take into consideration individual circumstances of the readers, their experience or financial situation. The past performance is not a guarantee or prediction of future results.

Opozorilo o tveganju: Pogodbe na razliko so kompleksni instrumenti in prinašajo veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Pri trgovanju s pogodbami na razliko pri tem ponudniku denar izgubi 88.24% računov malih vlagateljev. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji, in ali si lahko privoščite tako veliko tveganje z izgubo denarja.